Buddha bowl s cizrnou, pečenou zeleninou, kadeřávkem a zálivkou z tahini

Exoticky znějící, ale z běžných surovin připravené jídlo

1 hrnek cizrny (uvařit)

Zelenina k pečení (červená řepa, dýně, cibule)

Zelená zelenina (napařená) a salát

Uvařená jasmínová rýže nebo basmati

Zálivka z Tahini

Sůl, oliv.olej, chilli, popř curry

Uvařenou cizrnu osmažte na troše oleje společně s chilli (pro dospělé) a solí. Zeleninu upečte v troubě (s olivovým olejem, solí a česnekem), rýži uvařte a připravte si salát, popř napařenou zelenou zeleninu (kapusta, kadeřávek, brokolice).

Varianta pro děti

Místo chilli cizrny jen mírně osolte, popř dětem vytvřte omáčku – půlka střední cibule orestovat na olivovém oleji, posolit, přidat asi 3 lžíce uvařené cizrny, podlít vodou a dusit asi 10 minut, pak pomixovat na omáčku konzistence svírčkové.