Exotický salát z rýžových nudlí s žampiony, zelím, fazolkami a kešu

exotická večeře

Rychlá večeře pro celou rodinu. Obzvláště pokud mají Vaše děti v oblibě těstoviny, špagety.

Pro 4 osoby budete potřebovat

  • 1 balení hrubších rýžových nudlí (hlídejte složení, měla by to být jen rýžová mouka, maximálně tapioková, žádné další ingredience)
  • žampiony (6-8 ks), můžete použít i maso nebo tempeh
  • červená cibule 2 ks
  • čerstvé zelené fazolky
  • 1/4 hlávkového zelí
  • čerstvý salát
  • kešu oříšky (1/2 balení)
  • 3 lžíce olivového oleje, sůl, špetka chilli, čerstvá petrželka, šťáva z citronu

 

UvařteExotický salát z rýžových nudlí a zeleniny těstoviny podle návodu, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechejte odkapat. Spařte oříšky horkou vodou a na suché pánvi je krátce opražte. Nakrájejte si cibuli na měsíčky, žampiony na menší kousky, fazolky asi na 4 cm dlouhé kousky a zelí nakrouhejte na hrubší segmenty. Salát natrhejte zvlášť do misky

Na pánvi rozehřejte olej a restujte cibuli, přidejte žampiony a fazolky, osolte, případně přidejte špetku chilli, restujte 2 minuty, přidejte zelí, zarestujte, podlijte trochou vody a 4 minuty nechejte produsit – aby se voda vypařila (nemusí být ani přikryté pokličkou). Pokud máte zeleninu raději měkčí, nechejte i déle. Zakápněte trochou citronu a posypte čerstvou petrželkou. Vmíchejte rýžové nudle. Pokud by se Vám lepily, stačí přilít trošičku vody, pustí se a krásně se promíchají se zbylou směsí). Na talířku nebo v miskách servírujte s natrhaným salátem a kešu oříšky.

Jídlo připravíte i s masem, rybou či fazolemi.