Pohanková kaše

Meluzína fičí do komína a před ranním odchodem je fajn se prohřát. Pohanka je velmi zahřívající obilovina a v kombinaci s oříšky dokáže skvěle zasytit. Potěší děti i dospělého chlapa.

Používám pohanku od klanu Šmajstrlů, na kaši máme nejraději lámanku.

Pro celou rodinu 2 hrnky lámanky a 6 hrnků vody nebo obilného či ořechového mléka, špetka soli, vaříme 15 minut (mezitím se stihnete obléknout) a snídaně je hotová. Ochuťte oříšky nebo oříškovým máslem, my máme raději i s mandlemi (jedna ze superpotravin). Ty namáčíme večer, ráno je krátce spaříme, jsou pak krásně křehké. Pro nejmenší děti (roční) je rozmixuju spolu s vodou, vznikne nám tak mandlové mléko a mandlová drť. Mléko vypijeme (lze jemně osladit medem), obsahuje cenné minerály a vitaminy, má zásadité účinky na organismus. Drť použijeme na kaši nebo do sušenek. Kaši posypeme karobem a/nebo polijeme trochou kvalitního medu od včelaře (pozor na medy poblíž řepkových polí, obsahují pesticidy:-()

A hurá do nového dne.